eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

Elárverezik Marilyn Monroe személyes tárgyait Hollywoodban

Marilyn Monroe személyes tárgyait - köztük kézírásos feljegyzéseit, ékszereit - árverezik el novemberben Hollywoodban.

A filmes álomgyár aranykorának filmcsillaga rengeteg személyes tárgyát hagyta végrendeletében színészi mentorára, Lee Strasbergre. A gyűjtemény több mint 500 darabjára lehet licitálni a Julien's Auction november 19-re és 20-ra meghirdetett Los Angeles-i árverésén.

Az aukciósház 2-4 millió dolláros (550 millió- 1,1 milliárd forintos) bevételre számít a tárgyak eladásából. A cég szerint a relikviák először jelennek meg az árverési piacon, a Starsberg-hagyaték gondozói kínálják azokat eladásra.

A személyes használati tárgyak többsége ugyanolyan állapotban van, mint Marilyn 1962-ben bekövetkezett halálakor. A díva 36 évesen, gyógyszertúladagolás következtében hunyt el.

Az árverés egyik izgalmas darabja egy estélyi kézitáska két tízcentessel, nyolc Philip Morris cigarettával és egy használt vörös Revlon rúzzsal. Martin Nolan, a Julian's igazgatója szerint 15-20 ezer dollárért (4-5,5 millió forintért) is elkelhet. "Valóban csinos kis darab, olyan, mint egy időkapszula a negyvenes évekből, amikor Marilyn híressé vált" - mondta.

Számos tétel ugyancsak a színésznő mindennapi életébe enged bepillantást, köztük egy 1960-ból való taxis számla a 20th Century Fox stúdióba, ahol abban az évben a Szeressünk! című filmet forgatta. Egy másik, adózással kapcsolatos dokumentum pedig a költségeit sorolja fel.

Marilyn ékszerdoboza, amelyet baseballsztár férje, Joe DiMaggio vett neki, 3000-5000 dollár (830 ezer-1,4 millió forint) körüli áron találhat gazdára az előzetes becslés szerint. A színésznő platinából készült, gyémántokkal díszített Blancpain karórája 80-120 ezer dollárt (22-33 millió forintot) érhet, de Nolan úgy véli, a licitálás magasabbra is felverheti az árát.

Az aukció előtt a New Yorkból Southamptonba tartó Queen Mary 2 luxus óceánjárón állítják ki a legizgalmasabb relikviákat, amelyek egy Los Angeles-i és egy londoni kiállításon is megtekinthetők lesznek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×