eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Mit rejt Al Capone bűnügyi kartotékja?

Árverésre bocsátják a legendás amerikai gengszter, Al Capone (1899-1947) egy bűnügyi kartotékját, a rendőrségi dokumentumért 80 ezer dollárt (22 millió forintot) is megadhatnak az aukciósház szerint.

Az 1920-as és 1930-as évek leghíresebb amerikai bűnözőjének rendőrségi kartotékján megtalálható Al Capone ujjlenyomata és aláírása. A dokumentum 1929-ben keletkezett, amikor a maffiavezért rabosították, mert fegyverrel jelent meg egy chicagói bíróságon.

A Heritage Auctions szerint rendkívüli ritkaságról van szó, mert a gengsztertől csak 10 hiteles és bizonyítottan létező kézjegy ismert, "és ez a rendőrségi kartoték, amelyen megvan az ujjlenyomata is, kétség kívül a legjobb".

Az Al Capone-relikviát május 13-án Dallasban bocsátják áruba.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×