eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Elárverezik Prince híres kabátját

Ritka tételre licitálhatnak a Prince-rajongók: a sztár Bíboreső című filmben viselt fekete-fehér zakóját árverezik el egy júniusi kaliforniai árverésen. A múlt csütörtökön elhunyt énekes halálával kapcsolatban közben továbbra is számos kérdés tisztázatlan.

Prince az 1984-es Bíboreső című filmben debütált színészként és a filmhez írott betétdalával Oscar-díjat is nyert. A produkció egyik jelenetében Apollonia Koteróval motorozik. Ehhez a felvételhez vette fel a zakót, amelyet nyáron árverez el a hírességek relikviáinak eladásával foglalkozó Profiles in History aukcióján.

Joe Maddalena, az aukciósház elnöke a ritka ruhadarab jelentőségét hangsúlyozva kijelentette: eddig ez a legértékesebb árverésre kerülő darab Prince filmes ruhatárából. Ráadásul Prince nem nagyon adott ki a kezéből hozzá köthető relikviákat, a ruhatára máig a szekrényeiben van elpakolva - fűzte hozzá az elnök.

A kabátot áruba bocsátó nő elmondta: azt maszkmesterként dolgozó nővére kapta a sztártól a Bíboreső forgatása után a közös munka emlékére.

A június 29-i aukción egyébként Prince zakója mellett Britney Spears, Katy Perry és Alicia Keys ruháira, valamint Michael Jackson Swarovski-kristályokkal díszített fél pár kesztyűjére is licitálhat a közönség.

Maddalena szerint azonban az árverés fénypontja a Prince-zakó lesz, amelyért akár 6-8 ezer dollárt (1,6-2,2 millió forintot) is megadhat egy gyűjtő.

Prince 57 esztendős korában múlt csütörtökön váratlanul hunyt el Minneapolis külvárosában álló stúdiójában, amely egyúttal az otthona is volt. A halottkémi vizsgálat első körben nem derítette ki halálának okát, a további vizsgálatok eredményére még heteket kell várni. Közben a hatóságok receptre felírható erős fájdalomcsillapítókat találtak a sztár lakásán, a vizsgálat ezért arra is kiterjed, hogy Prince halálát esetleg gyógyszer-túladagolás okozhatta-e.

Az AP hírügynökségnek csütörtökön hatósági források - nevük elhallgatását kérve - megerősítették azt a korábbi értesülést, hogy amikor Prince repülője április 15-én vészhelyzet miatt landolt Moline-ben, a sztár eszméletlen volt, a segélyhívásra a kifutón álló géphez kiérkező elsősegélynyújtók Narcan injekciót adtak be neki, amelyet opioid tartalmú fájdalomcsillapító gyógyszer túladagolása esetén használnak.

Prince később pár órát egy helyi kórházban töltött, majd saját felelősségére távozott. Azon a hétvégén még fellépett egy stúdiójában rendezett partin és szemtanúk szerint nem tűnt betegnek. Egy régi barátja és munkatársa azonban arról beszélt az AP hírügynökségnek, hogy Prince-nek a csípőjével és a térdével is voltak gondjai a sok évi színpadi fellépés következtében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×