eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

Nincs meg, kié a brit lottónyeremény

Még nem derült ki, hogy ki viheti el a 66 millió fontos (27 milliárd forintos) brit lottónyeremény felét, ugyanis a két nyertes szelvényből eddig csak az egyik van meg, a másikat viszont több százan vallják magukénak azt állítva, hogy a cetli megsérült vagy elvesztették.

A brit bulvársajtó számolt be arról kedden, bő két héttel a január 9-i lottóhúzás után, hogy a 48 éves Suzanne Hinte bejelentette, övé a másik nyerő szelvény, csak sajnos nem sok maradt belőle, mert egy farmernadrág zsebében maradt, amelyet kimosott.

"Miért is találnék ki ilyesmit?" - kérdezte a nő, aki szeretné meggyőzni az illetékeseket, hogy övé minden idők legnagyobb brit lottónyereményének fele.

Az egyik nyertes szelvényt egy ötvenes pár mutatta be Skóciából. Az országos szerencsejátékot szervező Camelot szerint azonban hónapokig eltarthat, amíg azonosítják a másik nyertest.

Hinte azt állítja, január 9-én vette a szelvényét egy worchesteri újságosnál, ami a Camelot szerint stimmel, mert a másik nyertes szelvényt tényleg ott vásárolták.

A nő különélő férje úgy vélte, túl szép lenne, ha tényleg megkapná felesége a nyereményt, de azért szurkol neki. Hozzátette, bár nincsenek elválva, külön élnek, de az asszony már biztosította őt, hogy róla és a gyerekeikről is gondoskodik, ha megkapja a pénzt.

A németes hangzású neve miatt a sajtóban "német Sue-ként" emlegetett nő bejelentésén felbuzdulva több százan jelentkeztek hasonló sztorival - elveszett vagy megrongálódott szelvényre hivatkozva -, hogy megszerezzék a nyereményt.

2012-ben egy brit vásárló vitte el az Euromillions jackpot 66 millió fontos nyereményét, de a nyertes nem jelentkezett az összegért, ezért azt végül jótékony célokra ajánlották fel.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×