eur:
389.44
usd:
363.3
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kanadai szépségkirálynőt nem engedték be Kínába

Kanada kínai születésű szépségkirálynőjét nem engedték beutazni Kínába a Miss World világversenyre, amelyet idén Hajnan szigetén rendeznek.

A 25 éves Anastasia Lin Hongkongban nem tudott átszállni a Hajnanra tartó járatra, mert egy kínai illetékes közölte vele, hogy megérkezésekor nem kap beutazási engedélyt.

A színésznő a Falunkung vallási csoport tagja, amelyet a Kínai Kommunista Párt kormányellenes mozgalomnak tartva még 1999-ben betiltott. Lin emiatt rendszeresen bírálja a kínai vezetés valláspolitikáját. Júliusban az amerikai Kongresszusnak a kínai vallási üldözésről tartott meghallgatásán is felszólalt. A hamarosan mozikba kerülő The Bleeding Edge című kanadai filmben a színésznő egy bebörtönzött Falunkung-tagot alakít.

"Milyen patetikus, ha már elkezdenek egy szépségversenyt is cenzúrázni. Nagyon nehéz kiállni azért, amiben hiszel" - mondta Lin az AP amerikai hírügynökségnek a hongkongi repülőtéren.

A beutazás megtagadása azt jelenti, hogy Kína megpróbálja megakadályozni őt abban, hogy emberi jogi témákról beszéljen - tette hozzá.

Lin elmondta, hogy amikor elnyerte a szépségkirálynői koronát Kanadában, a kínai biztonsági szervek ügynökei megjelentek Kínába élő apjánál, hogy megpróbálják megfélemlíteni őt. A Miss World kínai szervezői ugyan nem küldtek neki meghívót a versenyre, ezért nem tudott kínai vízumot szerezni Kanadában, ám külföldi állampolgárként jogosult lenne arra, hogy az országba lépéskor beutazási engedélyt kapjon - magyarázta.

Az ottawai kínai nagykövetség közölte, Lin nemkívánatos személy Kínában.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×