eur:
393.95
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Brit katonák mentették ki egy luxus óceánjáró utasait, miután tűz ütött ki a gépházban

Brit katonák mentették ki a Le Boréal francia luxus óceánjáró 347 utasát és a személyzetet, miután tűz ütött ki a gépházban és a hajó kormányozhatatlanná vált a Falkland-szigetek keleti partjainál - közölte a brit hadsereg.

A gyors beavatkozás "akadályozta meg, hogy tragédia történjen" - mondta el Michael Fallon brit védelmi miniszter. A rendkívül nehéz mentési művelet több mint öt órán át tartott - adta hírül a brit katonai tévécsatorna, a Forces TV.

A Falkland-szigetek brit felségterület az Atlanti-óceán déli részén, Argentína partjaitól mintegy 400 kilométerre keletre.

A helyi idő szerint csütörtökön véget ért mentőakcióban a közlések szerint négy katonai helikopter, két repülőgép és egy őrnaszád vett részt. A térségben tomboló erős szél közben azzal fenyegetett, hogy a manőverezésre képtelen, 142 méter hosszú "megajacht" zátonyra fut.

A gépháztűz észlelése után a kapitány elrendelte a hajó kiürítését. Az utasok közül sokakat a Le Boréal segítségére siető helikopterek vettek fel a fedélzetről, mintegy kétszázan azonban órákon át a tengeren hánykolódó mentőtutajokban vártak a sorsukra - jelentette a Falkland Islands News Network.

A kimentett utasokat - akik a dél-amerikai Tűzföld és az Antarktiszi-félsziget között fekvő Dél-Georgia szigetére tartottak volna - a falklandi Mount Pleasant katonai támaszpontjára szállították.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×