eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Az "órás fiú" Katarban folytatja tanulmányait

Családjával Katarba költözik Texasból, és ott folytatja tanulmányait a 14 éves muszlim kamasz, akit őrizetbe vettek, miután maga készítette órát vitt az iskolába, és aki hétfőn Obama elnök meghívására a Fehér Házba is ellátogatott.

Ahmed Mohamed családja kedden közleményben jelentette be, hogy elfogadták egy katari alapítvány ajánlatát és Dohába költöznek, ahol Ahmed egy tudományos ösztöndíjprogram segítségével folytathatja tanulmányait.

A család úgy fogalmazott: nagyon meghatotta őket a sok együttérzés és támogatás, amiben szeptember 14-e óta volt részük, amikor Ahmedet őrizetbe vették az iskolájában, majd három napra felfüggesztették, mert bombának vélték a maga alkotta órát. A fiút szülei kivették a Dallas külvárosában, Irvinben lévő középiskolából, és azóta Szudánból származó apjával, Mohamed Elhasan Mohameddel együtt számos országban járt, mások mellett Szudánban és Katarban is.

Az "órás fiúként" híressé vált Ahmed számára családja egy katari oktatási és tudományos alapítvány ajánlatát fogadta el, a tinédzser az alapítvány Ifjú Innovátorok Programjába kapcsolódhat be középiskolai és egyetemi tanulmányai alatt. Diplomája megszerzéséig teljes ösztöndíjat biztosítanak számára.

A hétfőn a Fehér Házban megrendezett Csillagászok éjszakájára számos tudomány iránt érdeklődő tehetséges fiatal társaságában Ahmed is meghívást kapott, és arra is alkalma nyílt, hogy rövid beszélgetést folytasson Obama elnökkel. A fiú kedden a Kongresszusban is megfordult, ahol Mike Honda kaliforniai demokrata képviselő méltatta a tinédzsert, amiért saját rossz tapasztalatai nyomán felhívta a figyelmet a faji és etnikai előítéletekre. Honda és tucatnyi más képviselő levélben fordult Loretta Lynch főügyészhez, hogy vizsgálják ki Ahmed őrizetbe vételének és iskolai felfüggesztésének ügyét.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×