eur:
389.4
usd:
361.95
bux:
68592.76
2024. május 7. kedd Gizella

Autóbusz rohant egy kamionba - sokan megsérültek

Kamion ütközött össze a Vértes Volán menetrend szerinti autóbuszával Úny és Dág között hétfő reggel, a balesetben egy ember súlyosan, 15-en könnyebben sérültek meg, az ütközés csúszós úton történt - tájékoztatott a Komárom-Esztergom megyei mentőszolgálat és a volántársaság.

Bálint László, a mentőszolgálat vezetője elmondta: a súlyos sérültet mentőhelikopter vitte a budapesti Szent János Kórházba, a könnyű sérülteket az esztergomi és budapesti kórházakba vitték. Közlése szerint a busz belerohant a kamionba.

Pruzsina Alice, a Vértes Volán kommunikációs megbízottjának tájékoztatása szerint a társaság busza Úny és Dág között a lejtős úton a fékezés ellenére utolérte az előtte haladó járművet és összeütközött vele. A busz október 30-án vett részt teljes műszaki átvizsgáláson, mérték a fékerőt is, nem találtak hibát a szakemberek.

Az autóbusz vezetője a helyszínen nem hivatkozott műszaki hibára. A csúszón úton való hirtelen fékezés miatt bekövetkezett ütközésben az autóbusz szélvédője betört, jobb eleje összetört, az anyagi kár jelentős.

A rendőrség a honlapján közölte, a baleset helyszínelésének idejére lezárták az utat, a járművezetők Sárisáp felé kerülhetnek.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×