INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Várni kell az Avatar folytatására

InfoRádió / MTI
James Cameron Avatar című világsikerének folytatása csak 2015-ben kerül a mozikba - jelentette be John Landau, a film producere.

Bár Cameron korában sem jelölt meg pontos határidőket az Avatar tervezett folytatásainak forgalmazására, de annyi körvonalazódott, hogy a második részt 2014-ben, a harmadikat pedig 2015-ben láthatják legkorábban a nézők - emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása.

Cameront azonban az utóbbi időben nagyon lekötötte a Föld legmélyebb pontjára, Mariana-árokba vezető tudományos expedíció, valamint Titanic című szuperprodukciójának térhatásúvá változtatása.

"Nem mondunk időpontokat, de szerintem a 2014 szoros dátum lenne. Helyére kell tenni a dolgokat: a film alakítja a forgalmazási dátumot, nem a dátum a filmet" - idézte a THR.com Landaut, aki az Empire magazinnak beszélt a sci-fi trilógiává bővüléséről. A producer hangsúlyozta: bár egyhuzamban készül majd a két folytatás, mindkét filmet önálló alkotásként kell kezelni, és úgy is fogják.

Közben Cameron már megkezdte a közös munkát az új-zélandi Weta Digital speciális effektus céggel, amely egy "víz alatti motion capture-rendszer" kidolgozásán fáradozik. Az új technika segítségével népesíti majd be a rendező a Pandora bolygó óceánjainak világát, ahol az Avatar 2 játszódik.

Landau azt is elárulta, hogy a film nem csak víz alatti jelenetekből épül föl. Olyasmire számíthatnak a nézők, mint a "lebegő hegyek" esetében, amivel az első részben találkoztak. A folyatatás "a víz alatti világba vezet, elhagyja és visszatér oda" - mesélte a producer.

A címlapról ajánljuk