eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hatan haltak meg az újvidéki diszkótragédiában

Leégett egy diszkó vasárnapra virradóra Újvidéken, a szerbiai média szerint hat fiatal halt meg a tűzesetben.

A szórakozóhelyen mintegy 300-350-en tartózkodtak, amikor elterjedtek a lángok. A B92 rádió-televízió szerint a halálos áldozatok - három fiú és három lány, mind a hatan 18 év körüliek - valószínűleg füstmérgezésben haltak meg: a mosdóban kerestek menedéket, s ott rekedtek. A szórakozóhelyen kitört pánikban és lökdösődésben ketten megsérültek, de állapotuk nem életveszélyes.

Milorad Veljovic rendőrfőnök a tragédia helyszínén azt mondta, az első vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy a tűz a szórakozóhely színpadán keletkezett, valószínűleg a diszkóberendezések műszaki hibája miatt.

A tűzesettel összefüggésben a hatóságok ötven embert hallgatnak ki, köztük a diszkó tulajdonosát is.

A helyszínre érkezett vasárnap reggel Ivica Dacic szerb belügyminiszter is.

Predrag Maric, a belügyminisztériumi rendkívüli helyzetekkel foglakozó osztályának vezetője azt mondta, hogy a Szentendrei és a Partizanska utca sarkán található, Kontrast nevű diszkót az illetékes hatóságok rendszeresen ellenőrizték. A tűzoltókat hajnali 2 óra 20 perckor riasztották, és négy percen belül a helyszínen voltak. A vizsgálat során fény derül arra, hogy idejében történt-e a riasztás - tette hozzá Maric.

Néhány év leforgása alatt ez már a harmadik súlyos tűzeset Újvidéken. Négy évvel ezelőtt egy kávéház égett le, nyolc ember halálát okozva, a Putnik szállodában történt tűzesetben pedig két ember halt meg.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×