eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tíz kiló marihuánát találtak egy autóban Röszkénél

Tíz kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy montenegrói rendszámú személygépkocsi gáztartályában elrejtve a röszkei határátkelőhelyen; a kábítószert lefoglalták, a sofőrt őrizetbe vették - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

A kedd este belépésre jelentkező három montenegrói férfi azt állította, nem visz magával bejelenteni való árut. A pénzügyőrök a járműbe beépített gáztartály kopogtatásakor azonban szokatlan hangra lettek figyelmesek, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek - mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense. Hozzátette: a gyanút tovább erősítette, hogy a gáztartály rögzítőpántjai újszerűek voltak.

A pénzügyőrök a gáztank alján egy ragasztószalaggal lefedett nyílást találtak, amelyből 20 darab, egyenként 500 gramm súlyú, zsugorfóliába tekert csomag került elő. Ezekről kiderült, hogy tetrahidrokannabinol-tartalmú növényi törmelék, azaz marihuána.

A rendőrség a kábítószert és drog csempészéséhez használt autót lefoglalta, a 40 éves montenegrói-koszovói kettős állampolgárságú sofőr ellen - őrizetbe vétele mellett - kábítószerrel jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - közölte az őrnagy.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×