eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A száradó ruháktól rettegnek Angliában

Szigorúan megtiltotta a ruhaszárítást az erkélyeken egy brit város önkormányzata, balesetveszélyre hivatkozva.

Croydon városatyái attól tartanak, hogy utcai járókelőre zuhanhat egy vagy több ruha, vizesen. Aggodalmuk alapjaként azt hozták fel, hogy a lakók túlterhelhetik ruhaszárító köteleiket, de még az is előfordulhat hogy erős szél cibál el száradó holmit.

Több ezer levelet küldtek az önkormányzati lakások bérlőinek kilakoltatással fenyegetve őket, ha nem hagynak fel kültéri ruhaszárítási gyakorlatukkal.

A dühös lakosok - mert nem örültek a leveleknek - azzal érvelnek, hogy még ha van is kertje valakinek, nem ott szárítja a ruháit, mert ellopják.

Az önkormányzat már korábban is próbálkozott a "napenergiás" balkonos ruhaszárítás megszüntetésével. Akkor is több ezer levelet küldött szét azzal érvelve, hogy bántja a szemet és csúfítja az összképet a sok száradó ruha. A lakosok a felszólítást nem vették komolyan.

Jó páran a mostanit sem tudják.

"Az emberek évszázadok óta szárítanak így, de még nem hallottam senkiről, akit agyoncsapott volna egy ruha" - idézett egy 45 éves férfit a Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×