eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin

Angelina Jolie ismét Szarajevóban

Öt hónapon belül másodszor tett látogatást Szarajevóban Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete.

A szombati látogatás után Jolie közleményben jelentette be, hogy ősszel elkezd egy szerelmes filmet forgatni, amelynek története az 1992-95-ös boszniai háború idején játszódik. A történet hősei a háború előestéjén ismerkednek meg egymással, és a film azt meséli el, miként hatnak a borzalmak kapcsolatukra. "A film egy szerelmi történet és nem politikai kinyilatkozatás" - hangsúlyozta az amerikai színésznő.

A film szereplőit úgy választják ki, hogy tükrözzék az egykori Jugoszlávia etnikumait. "Szeretnék amennyire csak lehet, a lehető legtöbb helyi embert bevonni" - tette hozzá Jolie, aki Szarajevóban találkozott a boszniai államelnök tagjaival, hogy megvitassák a menekültek visszatérése megsegítésére irányuló erőfeszítéseket.

Jolie április elején partnere, Brad Pitt kíséretében már járt Boszniában, ahol akkor menekültekkel is találkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×