eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Parfümök miatt büntetik az eBay-t

Egy francia bíróság 1,7 millió euró (462 millió forint) kártérítés kifizetésére kötelezte az eBay online áruházat, mert engedély nélkül árulta a francia LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) luxusipari óriáscég parfümjeit.

Pierre Gode, az LVMH képviselője szerint a bíróság azután rendelte el a kártérítés kifizetését, hogy az eBay megsértette azt a korábbi ítéletet, amelyben az internetes áruházat eltiltották a luxusipari cég márkáinak, többek között a Kenzo, Givenchy, Christian Dior és Guerlain parfümjeinek értékesítésétől.

"A bíróság hétfői döntése LVMH azon jogát védi, hogy eldöntheti, milyen formában képzeli termékei értékesítését" - hangsúlyozta Gode.

Alexander von Schirmeister, az eBay franciaországi részlegvezetőjének közleménye szerint a döntéssel a vásárlókat büntetik.

Szeptemberben a francia bíróság már 80 ezer euró kártérítésre kötelezte az eBay-t, mert az interneten kínált árucikkek között hamis LVMH termékek jelentek meg.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×