eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Bírság az utcalányok kuncsaftjai után kémkedőknek

A nyílt utcán szerelmet vásárló férfiakról készült felvételeket töltött fel az internetre néhány madridi, amiért bírság fizetésére kötelezte őket a bíróság. A lakók azután telepítettek webkamerákat a környékre, hogy megelégelték a házaik előtt strichelő prostituáltak látványát.

Nem tartják jogosnak a 601 eurós (140 ezer forintos) büntetést azok a madridiak, akik házaikra webkamerát szereltek, hogy azok segítségével figyelhessék meg az utcán "üzletelő" prostituáltakat és kuncsaftjaikat. A felvételek közül többet az internetre is feltöltöttek, azt remélve, hogy a nyilvános megszégyenítés esetleg visszatartja a férfiakat attól, hogy éppen ott vásároljanak szerelmet maguknak.

Az elmúlt években a madridi városvezetés hatalmas összegeket költött a Puerta del Sol városrész, a turisták egyik kedvenc helyének csinosítgatására, ám a Calle de la Montera környéke továbbra is az utcalányok paradicsoma maradt, akik egy rendőrőrstől mindössze néhány tíz méterre strichelnek.

Huszonkét lakó, megunva a hatóság közömbösségét, saját kezébe vette az ügyet, és tavaly ősszel a prostituáltakat figyelő webkamerákat szereltfel, majd az elkészült felvételeket feltöltötték a YouTube videómegosztó oldalra.

A spanyol Adatvédelmi Ügynökség - amely ilyen ügyben magánszemélyek ellen most hozott először határozatot -, azzal indokolta a bírság kiszabását, hogy a lakók megsértették a filmre vettek magánélethez való jogát.

Elérték a céljukat

"Nem hiszem, hogy indokolt megbírságolni az embereket azért, mert lefilmezték a kuncsaftok arcát. Az itt lakókat évek óta zavarja a zaj, a bűnözés és a szemét" - fejtegette álláspontját Gilmar Barbosa, a helyi lakóközösség alelnöke.

Ana, az egyik lakó szerint akkor telt be a pohár, amikor a megszokottnál hirtelen jóval többen lettek a prostituáltak az utcán. "Csak a nemzetiségi összetétel változott: régebben főleg latin-amerikaiak voltak itt, most a legtöbben Kelet-Európából érkeznek" - magyarázta a nő.

Bár a Calle de la Montera lakóinak meg kell fizetniük a bírságot, az akciójuk arra jó volt, hogy felhívja a hatóságok figyelmét a problémára. Nemrég hivatalos térfigyelő kamerákat helyeztek el a környéken, amelyeket a rendőrség ellenőriz, és amelyek felvételei a bíróságon bizonyítékként is felhasználhatók.

Spanyolországban a prostitúció nem törvényellenes, a lapokban is hirdethetik bájaikat a legősibb mesterséget űző lányok, asszonyok, és az utak szélén is sok a bordély, és egy, a közelmúltban készült felmérés szerint a spanyol férfiak 25 százaléka már vásárolt magának szerelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×