eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ellopták az ellenzéki pártvezér biciklijét

Hiába próbált meg jó példát mutatni a brit ellenzéki vezér, David Cameron, és pattant kerékpárra, egy üzlet elől ellopták a politikus biciklijét.

Az ellenzéki konzervatív pártot vezető David Cameron gyakran pattan nyeregbe, és közlekedik kerékpárral az autó helyett, hogy óvja környezetét. Most azonban egy ideig nélkülözni kell kerékpárját, ugyanis ellopták az ezer fontot (300 ezer forintot) érő bicajt.

A brit politikus egy londoni üzletbe tért be vásárolni, és az utcán lévő korláthoz láncolta kerékpárját, ám amire kijött a boltból, hűlt helye volt a biciklinek.

Saját állítása szerint jól odaláncolta a kereket, de szemtanúk szerint sietett, és egy alacsony oszlophoz erősítette a biciklit, így a tolvajok könnyen le tudták onnan emelni.

David Cameron arra kérte az embereket, ha tudnak valamit az ellopott kerékpárról, értesítsék őt, mert a bicikli számára felbecsülhetetlen értékű. A The Sun című lap is a politikus segítségére sietett, és kétszáz fontot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A bulvárlap egy új kerékpárt is ajándékozott az ellenzéki pártvezérnek, amelyet David Cameron megköszönt, majd jótékony célra ajánlotta fel.

A brit politikus viccesen azt mondta, támogatja a londoni polgármester azon javaslatát, hogy vegyék át a szigorú iszlám törvénykezés, a saría rendelkezéseit a biciklitolvajok megbüntetésére.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×