eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Élvezi kétes hírnevét a kisváros réme

Csak a II. világháború idején kellett olyan légi támadástól tartaniuk egy brit városka lakosainak, mint amilyet az ott tanyát vert fülesbagoly jelent.

A madár két-három héttel ezelőtt

bukkant fel a dél-yorkshire-i Harthillben, de már több háziállatot, galambot, sőt, egy hároméves kisfiút is megtámadott. A helyi általános iskola levélben figyelmeztette a szülőket a madár jelentette veszélyre.

A fülesbagoly élvezi kétes hírnevét: gyakran pózol a városka házainak kéményein, miközben a helybeliek fotózzák.

A harthilliek csak találgatják, mi vonzhatta környékükre a ragadozót; mivel a bagoly lábáról bőrszíjak lógnak, azt gyanítják, hogy egy madárházból szökhetett meg. Érkezésére éles, sivító hangja figyelmeztet, amelyet könnyű összetéveszteni egy autóriasztó visításával.

A város központjában tanyázik, nagyon barátságos, bár az egyik kisgyereket halálra rémisztette, amikor repülés közben lebukott. Valószínű, hogy elkapott néhány galambot is - mondta Rob Furby, a helyi postamester.

A nagy fülesbagoly nem agresszív madár, de a természetben képes megölni a rókákat vagy szarvasborjakat, bármit, ami kisebb egy labradornál - magyarázta Colleen Wilson, a helyi állatmenhely vezetője.

A nő szerint a madár hozzászokhatott a gyerekek társaságához, mert megpróbál közel repülni hozzájuk. A kisfiút is az rémíthette meg, hogy a madár rajta akart landolni - tette hozzá.

Colleen Wilson férje azon igyekszik, hogy befogja a hatalmas madarat, amelynek eredeti élőhelye az erdő, és egerekkel, sünökkel, madarakkal, nyulakkal táplálkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×