eur:
402.1
usd:
366.1
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Büszke apróságára a világ legkisebb tinédzsere

Mindössze 58 centiméter magas, mégis jól érzi magát a bőrében a világ legkisebb tinédzsere, a 15 éves indiai lány, Jyoti Amge.

Az indiai Rekordok Könyve szerint nincs a világon Jyoti Amgénál kisebb tinédzser, aki most, hogy elérte végleges magasságát, csupán 58 centiméter és alig nyom többet 5 kilogrammnál.

A lány az akondroplázia nevű, a porcsejtek hiányával járó genetikus betegséggel született, ám ez egészen ötéves koráig nem derült ki, kisgyerekként teljesen normálisnak tűnt. A lányt cseppet sem zavarja, hogy nem nőhet nagyobbra: élvezi az életet.

"Büszke vagyok arra, hogy kicsi maradtam. Imádom a figyelmet, amit kapok. Olyan vagyok, mint más emberek, úgy eszem, úgy álmodom, mint ők, nem érzek semmi különbséget" - mondta Jyoti.

A lány az egyik nagpuri középiskola tanulója: ugyanúgy és ugyanazt tanulja, mint osztálytársai, ám neki nincs padtársa, egy számára készített, megfelelően alacsony asztalnál ül az órák alatt.

Jyoti, mint a legtöbb tinédzser, imádja a popzenét és a filmeket; abban reménykedik, hogy egyszer színésznő lehet Bollywoodban, de énekesi karrierjét is építgeti: nemrégiben stúdióba vonult, ahol kedvenc popsztárjával, az indiai Mika Singh-gel vett fel egy lemezt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×