INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Újabb kihallgatások lehetnek az eltűnt kislány ügyében

Infostart / InfoRádió
Ismét kihallgatnák azokat az embereket, akik együtt vacsoráztak Madeleine McCann szüleivel a brit kislány tavaly májusi eltűnésének estéjén.

A brit rendőrség leicestershire-i főkapitánya, Stuart Prior a napokban Portugáliában járt, és arról egyeztetett a kollégáival, hogy milyen módon hallgassák ki újból a brit kislány szüleit és azok barátait.

A rendőrök ugyanis továbbra is meg vannak győződve arról, hogy a McCann-család és ismerősei olyan információ birtokában vannak, ami kulcsfontosságú a több mint tíz hónapja eltűnt gyermek rejtélyének megoldásához.

A nyomozók azt várják, hogy a vacsoránál jelenlévők ismételjen számoljanak be arról, milyen események történtek a kislány eltűnésének estéjén.

A McCann-család szóvivője kiemelte: támogatják, hogy a kihallgatások minél előbb történjenek meg. "A barátok hajlandók segíteni a rendőröknek, de egyikük sem kíván változtatni korábbi vallomásán" - tette hozzá Clarence Mitchell.

Madeleine McCann tavaly május 3-án tűnt el a szülei által bérelt apartmanból a portugáliai Praia da Luzban, miközben szülei és a család barátai a háztól 50 méterre lévő étteremben vacsoráztak.

A kislányt hatalmas erőkkel kezdte keresni a portugál rendőrség. Madeleine-t látni vélték Spanyolországban, Marokkóban és Franciaországban is, de eddig egyik nyom sem volt eredményes.

A szülők a kislány eltűnése után hatalmas sajtókampányba kezdtek, és azt állították, hogy Madeleine-t valaki elrabolta, amíg ők egy közeli étteremben vacsoráztak.

Ügyük hitelének azonban sokat ártott, hogy szeptemberben meggyanúsították őket, hogy szándékosan vagy véletlenül megölték a kislányt, majd elrejtették a holttestét. Noha ezt az álláspontot hivatalosan nem változtatták meg, februárban a portugál rendőrfőnök már arról beszélt, hogy a nyomozók valószínűleg elhamarkodottan terelték a gyanút a szülőkre.

A címlapról ajánljuk