eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Borzalom a gyermekotthonban: kezd összeállni a kirakós

Vérnyomokra bukkantak a nyomozók abban a kőkádban, amely annak a nagy-britanniai nevelőintézetnek a pincéjében, ahol évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket.

A két vérmintát a rendőrség nyomkereső kutyája fedezte fel a kádban. A nyomokat a rendőrség kiemelkedő jelentőségűnek tulajdonította, bár azt egyelőre nem tudták megállapítani, hogy a vér hány évvel ezelőtt került oda.

Egy rendőrségi forrás kiemelte: kezd összeállni a kirakós, ugyanis korábban emberi maradványokat, köztük egy gyermek koponyáját találták meg a nevelőintézetben.

A vérmintákat további vizsgálatoknak vetik alá, hogy meg lehessen állapítani a kort, és esetleg azt is, kitől származik.

A rendőröknek a katonaság egy különleges egysége segít a további maradványok utáni nyomozásban. A nyomkereső kutyák mellett egy speciális radart is használnak.

A Jersey szigetén lévő Haute de la Garenne nevelőintézet több egykori lakója említette a rendőrségnek, hogy egy kádban bántalmazták és erőszakolták meg őket. A közel egy méter mély, kőből készült kádat a gyermekotthon pincéjében lévő, már befalazott zárkában találták meg.

A Haute de la Garenne, amikor 1850-ben megnyitották, még kizárólag fiúkat fogadott, a XX. század elejétől azonban már lányokat is gondoztak ott.

A gyermekbántalmazásra utaló bizonyítékokat találhatták meg február végén azok a rendőrök, akik kutyákkal és radarberendezések segítségével kutatták át az épületet és környékét.

A gyermekotthonban történteket tavaly novemberben kezdte vizsgálni a hatóság, akkor az ezzel kapcsolatos felhívás közzététele után több mint 140 ember vállalkozott arra, hogy elmesélje, mi történt vele, amíg ott lakott. Az ügynek eddig több mint negyven gyanúsítottja van.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×