eur:
390.79
usd:
365.55
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Borzalmas kínzás 13 éven keresztül

Egész Vietnamot felháborította annak a cselédlánynak az esete, akit foglalkoztatói 13 éven keresztül gátlástalanul kihasználtak és vertek, az állami bürokrácia asszisztálása mellett.

A 24 éves Nguyen Thi Binh egy Hanoiban lévő étkezdében dolgozott, ahol a tulajdonos házaspár elektromos kábelekkel, evőpálcikákkal és kombinált fogókkal kínozta őt. Éjszakánként mindössze három órát aludhatott, és fizetést sem kapott a munkájáért.

Ha a lány nem fejezte be időben a takarítást és a többi házimunkát, gazdasszonya ütötte-rúgta, a hidegben meztelenül térdeltette. A lány testének 37 százalékát borítják forradások.

Nguyen Thi Binh szenvedése akkor kezdődött, amikor 11 éves korában az anyja Kínába ment férjhez, őt pedig a sorsára hagyta. Balsorsának végül egy 70 éves nő vetett véget, aki egy Hanoi melletti farmra juttatta.

A megmentő beszámolt arról, hogy korábban háromszor is értesítette a rendőrséget a lány szenvedéseiről, de a hatóság nem tett semmit.

A házaspár kezdetben tagadta a vádakat, de később mindent elismertek, jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak. Ha elítélik őket, akár 18 évet is kaphatnak.

Az eset nagy felháborodást váltott ki, különösen a hatóságok tehetetlensége miatt. Néhány hivatalnokot elbocsátottak.

Vietnamban csak az utóbbi években kezdődött vita a háztartási erőszakról.

A délkelet-ázsiai ország társadalmát hagyományosan a férfiak dominálják, a vidékről származó fiatal lányok pedig gyakran szinte éhbérért dolgoznak cselédként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×