eur:
389.55
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Három nap alatt megkopaszodott egy diáklány

Mindössze három nap alatt megkopaszodott egy brit diáklány. A fiatalnál az alopécia extrém formája jelentkezett, és egyelőre nem lehet tudni, visszanő-e a haja.

Az első csupasz foltot Jordana Seville múlt szerdán vette észre a fején, és még aznap több újabb tincse kihullott. A 15 éves lány 72 óra alatt szinte teljesen megkopaszodott.

"Nagyon ijesztő volt, ahogy a hajam minden ok nélkül hullani kezdett. Először eltakartam egy kendővel, de ekkor hátul is kopaszodni kezdtem, így az egészet le kellett borotválnom" - mondta Jordana Seville, akinek új külseje megdöbbentette ismerőseit.

"A múlt héten még sűrű hajam volt, és most egy szál sincs" - tette hozzá a diáklány.

Nem lehet pontosan tudni, mi váltotta ki Jordananál az alopéciát, lehetséges, hogy a szervezetében lejátszódó hormonális változások miatt hullott ki a haja.

"Most még nem lehet tudni, visszanő-e majd a haja, de el kell mondanom, hogy nagyon büszke vagyok rá azért, ahogyan kezelte a dolgot" - mondta a lány édesanyja.

Jordana, amióta elvesztette haját, nem volt iskolában. Még tart attól, mit szólnak külsejéhez diáktársai.

"Nem annyira szörnyű, az orvosok briliánsak, én pedig már megnéztem, milyen parókákat viselhetnék" - mondta a lány, akit jelenleg egy bőrgyógyász szakértő kezel.

Az orvostudomány nem tud pontos választ adni arra, miért alakul ki az alopécia. Lehetséges, hogy autoimmun állapot, vagyis, hogy az immunrendszer a szervezetet támadja meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×