eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Diana hercegnő már nem mondhatta ki: igen

Eljegyzési gyűrűt vásárolt néhány órával a tragikus autóbaleset előtt Dodi al-Fayed a walesi hercegnőnek. Az ékszerboltban tett látogatását videókamerák is megörökítették.

Minden bizonnyal eljegyzési gyűrűt vásárolt kedvesének Dodi al-Fayed röviddel azelőtt, hogy az őket szállító autó nekiütközött egy párizsi aluljáró egyik pillérének 1997. augusztus 31. éjjelén.

A férfi egy híres ékszerész, Alberto Repossi párizsi üzletébe tért be, akinek Dis-moi oui (Mondj igent!) kollekciójából Diana hercegnő választott ki egy darabot még korábban. A gyűrűt Olaszországba küldték átméretezésre.

A látogatásról készült videón látszik, ahogy a férfi az üzletben ácsorog, miközben az ott dolgozók körülveszik és több más ékszert is megmutatnak neki.

Vallomások

A felvételt a Diana halálának ügyében indított vizsgálat során mutatták be a bíróság előtt. A tárgyalási napon meghallgatták két tanú vallomását is, akik ott voltak a Szajna alatt húzódó Pont de l'Alma aluljáróban, amikor a halálos baleset történt.

Egyikük, Eric Le-Falandry elmondta: az alagút bejáratánál parkolt, és amikor hallotta a csattanást, berohant, hátha segíthet. A férfi látta, hogy a walesi hercegnő még életben van.

"Észrevettem, hogy kinyitja a szemét. Azt mondtam magamban: még él. Aztán a sofőrhöz fordultam, és tudtam, hogy halott" - emlékezett vissza a férfi.

Jean-Pascale Payret arról beszélt: jövendőbelijével együtt akkor hallották a robajt, amikor már éppen elhagyták az aluljárót.

Hozzátette: amint kiértek, látta, hogy egy motoros húz el mellettük. Azt gondolta, talán épp ez a fickó okozta a balesetet, és el akar tűnni a helyszínről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×