eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Eltörte egy férfi lábát a bokszoló

Balesetet okozott Amir Khan, amikor autójával a piroson áthajtva elütött egy férfit, akinek eltört a lába. A húszéves brit bokszbajnok ráadásul gyorsan is hajtott - derült ki a napokban megkezdődött bírósági tárgyaláson.

Az 55 éves Geoffrey Hatton tavaly márciusban egy barátjával az egyik manchesteri pubba tartott, amikor egy száguldva közeledő autóra lett figyelmes. A férfi megpróbált elugrani a 75 km/órás sebességgel közeledő jármű elől, ám nem sikerült elmenekülnie.

A BMW 630i elütötte a férfit, akinek a baleset következtében eltört a lába. Mint kiderült, a járművet a brit amatőrboksz egyik legnagyobb reménysége, a 20 éves Amir Khan, könnyúsúlyú nemzetközösségi bajnok vezette.

"Azt hittem, nyugodtan átmehetek az úton. Aztán Bernard valami olyasmit kiáltott, hogy 'Mit csinálsz?'. Bepánikoltam, az jutott eszembe, hogy biztos egy autó közeledik, így megpróbáltam visszaugrani a járdára. Bernard felüvöltött, az arca elvörösödött. Meghallottam a motorhangot, a következő pillanatban pedig már a földön feküdtem, arra gondolva, hogy annyi a lábamnak" - mesélte a férfi.

A még mindig bottal járó férfi elmondta, hogy egyáltalán nem érezte a lábát, a hozzá rohanó emberek kabátokkal próbálták meg betakarni.

Amir Khan tagadja, hogy veszélyesen vezetett volna. Alaric Bassano ügyész ugyanakkor azt mondta: az említett útszakaszon érvényben lévő 50 km/órás korlátozás mellett még kiemelt figyelemmel kellett volna vezetni a délutáni forgalom miatt, ennek ellenére a bokszoló alig nyolc másodperc alatt gyorsult fel 75 km/órás sebességre.

A vád szerint a sportoló ráadásul egy piros jelzést is figyelmen kívül hagyott és szabálytalanul előzött meg két, a lámpánál várakozó autót. Az ügyész szerint még ha a baleset nem is történt volna meg, Amir Khan akkor is veszélyeztette volna a közlekedés biztonságát.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×