eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Madonna angolosan távozik

Egyre több zenész, zenekar dönt úgy, hogy felbontja szerződését a lemezcégével, és más utat keres alkotásai értékesítésére. Most Madonna döntött úgy, hogy dobbant, ez pedig sokak szerint a lemezipar halálát jelentheti.

A pop nagyasszonya 25 év után otthagyni készül lemezkiadóját, a Warner Music Groupot, hogy egy koncertszervező céggel kössön rekordösszegű megállapodást.

A Live Nation cégcsoport három lemezre szerződik az énekesnővel, és vállalja, hogy lebonyolítja a koncertturnéit, kezeli ajándéktárgyainak eladásait.

Madonna következő lemezét még a Warner adja ki, később azonban mindent a Live Nation, a világ legnagyobb koncertszervezője intéz majd 120 millió dollárért.

Az énekesnő lemezei az utóbbi időben nem fogynak olyan jól, mint azelőtt, bár fellépései továbbra is hatalmas közönséget vonzanak. Ez a tendencia azonban nem csak Madonnára igaz: minden előadó szembesült azzal, hogy a lemezipar súlyos gondban van.

A zenészek különféle utakat keresnek tehát, hogy elkerüljék a lemezcégeket.

A Radiohead nemrég például egyedülálló kísérletbe fogott: új albuma, az In Rainbows kizárólag a honlapjáról rendelhető meg, vagy tölthető le, akár ingyen is.

A kezdeményezés a hírek szerint megnyerte más, nagyhírű előadók tetszését is, olyanokét, mint az Oasis vagy a Jamiroquai.

Az egyelőre nem világos, hogyan terjeszti majd Madonna cédéit a Live Nation anélkül, hogy egy hagyományos lemezcéggel szerződne, hiszen a társaság nem erre szakosodott.

Ahhoz, hogy nullszaldós legyen a vállalat befektetése, a vállalatnak az énekesnő mindhárom albumából 15 millió darabot kell eladnia.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×