eur:
388.48
usd:
360.87
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Vége az esküvői rizsszórásnak: a háttérben a szoborcsúfítók állnak

Velence polgármestere azt tervezi, hogy a város betiltja az esküvőkön a rizsszórást. Az intézkedés célja, hogy korlátok közé szorítsa a galambpopuláció növekedését.

A rizsszórás kulcseleme a romantikus olasz esküvőknek: a családtagok és barátok így kívánnak jólétet és termékenységet az ifjú párnak.

A szétszórt rizsszemek nagy hátránya, hogy vonzza a galambokat, amelyekből mintegy negyvenezer él a városban. A populáció a becslések szerint 24 százalékkal nőtt tavaly.

A velencei galambok igen könnyen jutnak élelemhez, mivel a városban évente több mint ezer esküvőt tartanak, és a rengeteg turista amúgy is sok élelmiszermaradékot hagy maga után.

A galambok piszkának eltakarítására rengeteg pénzt költ az önkormányzat. Évente 2,5 millió forintnak megfelelő összeget fordítanak galambonként a szobrok és a közterületek tisztítására.

A galambok etetése a város több részén is tilos, de a Szent Márk tér 18 madáreleség-árusa egyelőre tartja pozícióját.

Õk évente több tonnányi gabonát adnak el a turistáknak, akik szeretnek a galambokkal együtt pózolni a fényképeken.

Ez a helyzet azonban valószínűleg hamarosan megváltozik. Massimo Cacciari polgármester bejelentette: vagy elfogadják az árusok a tanács ajánlatátt, székhelyüket máshova teszik át, vagy kénytelenek lesznek kárpótlása nélkül távozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×