eur:
385.28
usd:
354.75
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Ugyan, uram, maga biztosan nő!

Perrel fenyegeti bankját egy brit férfi, amiért telefonon képtelen volt elintézni pénzügyeit. Az operátorok ugyanis a hangját hallva nem hitték el, hogy Graham O'Brien valóban férfi.

Az első néhány alkalommal Graham O'Brien azt hitte, nincs szerencséje: hiába próbálkozott, telefonon keresztül nem tudott hozzáférni a bankszámlájához. Az igazság később azonban kiderült: az operátorok azt hitték, egy nő próbálja megszerezni a férfi adatait, és csalást elkövetni.

A bevallottan homoszexuális férfi gondjai júliusban kezdődtek, amikor felhívta bankját, hogy megérdeklődje, megérkezett-e már a fizetése a számlájára. Minden biztonsági kérdésre megadta a választ, az operátor azonban rövid időre félretette a telefont.

"Amikor visszatért, azt mondta, hogy leállt a számítógépes rendszerük, és nem tud segíteni" - mondta Graham O'Brien, az egyik leedsi főiskola oktatója.

A férfi következő alkalommal sem járt sikerrel, ezért a call centerben azt tanácsolták neki, hogy keresse fel az egyik bankfiókot. Ott az ügyintéző közölte vele, hogy egy gyanús személy, valószínűleg egy nő megpróbált hozzáférni a számlájához, ezért zárolták azt.

Akkor megígérték neki, hogy ismét hozzáférhetővé teszik a számlát, ezt azonban később sem tették meg.

Az intézkedés valódi oka akkor derült ki, amikor Graham O'Brien, aki jogot oktat a főiskolán, hivatalosan is panaszt tett a banknál.

"A nevetséges az egészben az, hogy a telebankolásnál az ügyfeleknek válaszolniuk kell több, saját magukra vonatkozó kérdésre, hogy elkerülhetőek legyenek a csalások. Ezt én is minden alkalommal megtettem, mégsem hitték el, hogy Graham O'Brien vagyok" - mondta felháborodottan a férfi.

Bár a bank immár hivatalosan is bocsánatot kért tőle, Graham O'Brien azt fontolgatja, hogy beperli a pénzintézetet szexuális diszkrimináció miatt.

"Csak mert egy férfinak magas hangja van, azt jelenti, hogy nő?" - tette fel a kérdést a főiskolai oktató, akinek az fáj a legjobban, hogy minősítették.

"Rögtön címkét tesznek valakire, ha egy kicsit is különbözik a többiektől. Olyan ez, mintha gátolnának emberi jogaimban. Nagyon rossz érzés" - mondta Graham O'Brien.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×