eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szex helyett szilárd kommunista értékek a tévében

A kínai vezetés lecsap azokra a televíziós műsorokra, amelyeket az illetékesek vulgárisnak vagy ízléstelennek találnak: ezentúl nem lehet szexualitást ábrázoló jeleneteket bemutatni, de letiltják a képernyőről a nemváltoztató és a plasztikai beavatkozásokat bemutató műsorokat is.

A kínai tévécsatornák ezentúl nem ízléstelenségeket, hanem szilárd kommunista értékeket sugároznak majd, holott a műsorok már most is rendkívül szemérmesek: a meztelenség, de még a legkevesebbet mutató pornófilmek sem kerülhetnek adásba, valóságshow-kat - a hatóságok legnagyobb bánatára - azonban vetítettek.

A vulgáris televízió elleni kampány során egy műsort már levettek a képernyőről. A tehetségkutató műsorban, a First Heart-throbban (Az első szívdobbanás) a fellépők fura frizurákat viseltek és "egészségtelen" dalokat énekeltek.

A műsort, amelybe 100 ezren jelentkeztek versenyzőnek, tavaly óta vetítette a Csongkving TV, nagy sikernek örvendett, a rádiókat, a televíziokat és a filmeket felügyelő testület azonban közönségesnek és alacsony színvonalúnak minősítette, és letiltotta a sugárzását.

A tehetségkutatót többek között azért is vették le a képernyőről, mert a résztvevők sírtak a kamerák előtt, és olykor-olykor visszaszóltak az őket kritizáló zsűrinek, vagyis "híján voltak a társadalmi felelősségtudatnak és a professzionális képességeknek".

A gazdagodó országban egyre nehezebb azonban betartatni az ilyen intézkedéseket, hiszen az egymással versengő helyi televíziók felismerték, hogy az embereket éppen ezek a műsorok érdeklik, amelyekre gyakran akkora összegeket fordítanak, mint a hagyományos, nemzeti, a kommunista párt által elismertekre.

Megvágott jelenetek

Az állami műsorfelügyelet más programok sorsáról is határozott, olyanokéról, amelyekben plasztikai és nemváltoztató műtéteket mutattak be - egy új szabály szerint ezentúl olyan adást sem sugározhatnak a csatornák, amelyben szexuális aktus, szexuális segédeszközök, vagy fogamzásgátló eszközök láthatók.

Egy online felmérés szerint a kínai tévénézők egyetértenek a vulgáris műsorok betiltásával; negyedük szerint jó döntés volt a tehetségkutató betiltása, és csupán 4 százalékuk nézte volna tovább, arra a kérdésre pedig, hogy a kínai tévék közönségessé kezdenek válni, a válaszadók 95 százaléka válaszolt igennel.

A műsorfelügyelet a filmekre is odafigyel, különösen most, hogy októberben rendezik meg a 17. pártkongresszust a kommunista országban.

A kongresszus előtt tartják az ország legjelentősebb filmes rendezvényét, amelyen bemutatják majd Ang Lee legújabb filmjét is, amelyből azonban kivágják a "nedves" jeleneteket.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×