eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Perdöntő bizonyítékok az eltűnt kislány ügyében

Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a Portugáliában eltűnt Madeleine McCann szülei, miután megtalálták a kislány vérmintáját a szülők bérelt autójában.

A portugál rendőrség bejelentette: az autó csomagtartójának kárpitozása alatt talált vérminta tökéletesen - mind a húsz jellemzőjében - egyezik Madeleine McCann DNS-ével. A járművet a szülők 25 nappal azután bérelték, hogy a kislány május 3-án eltűnt Praia da Luz-ban.

A korábban a család által bérelt apartmanban talált vérmintáról is tökéletesen bebizonyosodott, hogy a kislányé.

A hatóság közölte azt is: hamarosan átadják az ügyészségnek azokat a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják, hogy a szülők ölték meg a kislányt.

Napokon belül Portugáliában lesznek a legújabb brit törvényszéki vizsgálati eredmények is, amelyek kiszivárgott információk szerint arra utalnak, hogy Madeleine-t véletlenül, valamilyen túladagolással mérgezték meg.

Nyilvánosságra került az is, hogy a rendőrség augusztus eleje óta lehallgatja a múlt hét óta gyanúsítottként kezelt Kate és Garry McCann telefonbeszélgetéseit, valamint elolvassák az e-mailjeiket. Ezekben állítólag szó esik a kislány haláláról is.

Elveszik az ikreket?

Közben a portugál lapok élesen támadják Kate McCannt, akit kifejezetten erőszakos anyaként írnak le.

Sajtóhírek szerint a portugál nyomozók már arra készültek, hogy elválasszák a szülőktől ikergyermekeiket; ez lehetett az egyik oka annak, hogy McCannék visszatértek Nagy-Britanniába. Most azonban ott is vizsgálja a gyermekfelügyelet, hogy biztonságban vannak-e a kisgyermekek a családnál.

A szülők továbbra is az ártatlanságukat hangoztatják, barátaik pedig korábban arra utaltak, hogy az autó csomagtartójában nem vérmintát találtak, más DNS-minta pedig a kislány holmijaival is oda kerülhetett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×