eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Megdöbbentő fordulat: hivatalosan is az édesanyát gyanúsítják a kislány eltüntetésével

Várhatóan még pénteken hivatalosan is gyanúsítottnak nyilvánítja a portugál rendőrség a május 3.-án eltűnt brit kislány, Madeleine McCann édesanyját - jelentette be a család szóvivője. Kate McCann-t meghökkentette a fordulat.

A portugál rendőrség várhatóan még pénteken hivatalosan is meggyanúsítja Kate McCann-t kislánya, a négyéves Maddie eltűnése kapcsán. A gyermek idén május 3.-án tűnt el nyomtalanul Praia de Luz üdülőhelyről.

A család szóvivője szerint az anyát "sokkolta és meglepte a hír, elsősorban az ellene felhozott vád ténye miatt, másrészt pedig azért, mert attól tart, hogy ha a nyomozás ezen a vonalon folytatódik, akkor az elvonhatja a figyelmet az egyéb lehetőségekről".

A SkyNews brit hírtelevízió helyszíni tudósítója "hihetetlen fordulatnak" nevezte az anya várható meggyanúsítását. "Beszéltem a család egyik barátjával, aki elmondta: Kate-tel közölte a hatóság, hogy amikor még pénteken visszatér a rendőrségre, hivatalosan is gyanúsítottá nyilvánítják" - mondta a tudósító.

A SkyNews újságírója szerint ugyanakkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a rendőrség vád alá is helyezi majd Kate McCann-t.

"A hatóság azért dönt így, mert így feltehet az anyának 22 olyan kérdést Maddie eltűnésével kapcsolatban, melyet egyébként nem tehetnének fel. Kate egészen mostanáig hitt abban, hogy a rendőrség megtalálja Madeleine-t, így meghökkentette az események ilyen alakulása" - mondta Martin Brunt.

A férj, Gerry McCann fivére, John hihetetlennek nevezte sógornője tervezett meggyanúsítását: "Képtelenek vagyunk elhinni, hogy a portugál rendőrség ezt a vonalat követi - ez egyszerűen hihetetlen".

A portugálul "arguido"-nak nevezett gyanúsított a hatályos törvények szerint a tanúnál nagyobb védelmet élvez, így például a kihallgatáson nem kell válaszolnia bizonyos kérdésekre.

Az apát, Gerry McCann-t pénteken délután három órakor kezdi el kihallgatni a portugál rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×