eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gyilkos krokodilok a kórházakban

Gyilkos krokodilok keltenek félelmet a kórházakban - adta hírül a brit bulvársajtó. Valójában azonban nem igazi ragadozókról, hanem az idei nyár nagy divatszenzációjáról, a Crocs, vagy Krokodil nélkül ismert lábbeliről van szó, amelyet most betiltottak, mert veszélyesnek minősítették.

Fújjon a szél, vagy süssön a nap, és írjanak bármit az szépségre adó nívós lapok divatkommentátorai, Európa és a világ nagy részén az ember már nem léphet ki úgy az utcára, hogy ne jönne vele szembe valaki rikító színű gumiklumpában.

A divatnak és a tömeghisztériának ellenállók közül is sokan tudják, hogy az illető úgynevezett Crocs, vagy krokodil papucsot visel.

A vélemények megoszlanak arról, hogy a Crocs jópofa, vagy a világ eddigi legrondább cipője-e, de tulajdonosai azt mondják, hogy roppant kényelmes.

Svéd kórházak után azonban a brit közegészségügy is kezdi betiltani a keményen dolgozó nővérek kedvenc cipőjét, amelyet pedig a kórházi dolgozók körében eddig kiemelten reklámoztak.

A svéd hatóságok azután léptek fel, hogy áprilisban három alkalommal is előfordult, hogy az arrafelé Foppatoffels-ként ismert klumpa által indukált statikus elektromosság létfontosságú kórházi eszközök működését zavarta meg.

Az angliai Sheffieldben az egészségügyi illetékesek azt mondták: ilyen tapasztalatuk nem volt, de fontosnak tartják, hogy a dolgozók betartsák a fertőzések megakadályozását elkerülő öltözködési szabályokat, és kultúrált benyomást keltsenek.

Utóbbi azt jelenti, hogy fekete, lapos sarkú és a lábat jól tartó cipőben kell dolgozniuk.

A sebészeket külön felszólították, hogy hagyják otthon a felül lyukacsos papucsokat, mert az esetleg leeső szikék és tűk sérüléseket és fertőzéseket okozhatnak.

A klumpákat forgalmazó cég szerint ugyanakkor a termék bizonyos fajtái ideálisak a kórházi dolgozók számára, mert például károsodás nélkül ki lehet mosni azokat enyhén hipós vízben.

A pehelykönnyű krokodil papucsot 2002-ben dobták piacra, és eredetileg vitorlázóknak és hajózóknak fejlesztették ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×