eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Családi szégyen: negyven évig titkolta beteg fiát a világhírű apa

Annyira szégyellte Down-kóros fiát Arthur Miller, hogy majdnem négy évtizeden keresztül még a létezését is eltitkolta. A világhírű drámaíró, Marilyn Monroe volt férje még az életrajzában sem említette meg, hogy Daniel a világon van.

Arthur Miller darabjai a bűntudat és az erkölcs kérdéseit feszegették, őt magát azonban a jelek szerint kevéssé foglalkoztatták ezek a problémák: beteg fiát eltüntette egy zárt intézetben, és gyakorlatilag minden kapcsolatot meg is szakított vele.

A most 41 éves Daniel létezéséről mindössze két évvel ezelőtt bekövetkezett halála előtt hat héttel tett említést először - derítette ki a Vanity Fair magazin. Akkor írta meg ugyanis a végrendeletét, amelyben a vagyonát egyenlő részben osztotta fel Daniel és három másik gyermeke között.

Daniel Rebecca Miller színésznő öccse. Édesanyjuk, Inge Morath fotós Miller harmadik felesége volt; Daniel 1966-ban született. Miller állítólag "mongolidiótának" nevezte a fiát, és egyik barátjának azt mondta: "eltűntetem a kölyköt az útból".

Az édesanyja hiába akarta ápolni és nevelni a fiút, Miller nem egyezett bele, hogy a gyerek otthon maradjon, mert nem akarta, hogy Rebeccával együtt nőjön fel. A beteg gyerek így egy túlzsúfolt connecticuti otthonba került, amelyben olyan botrányosak voltak a körülmények, hogy a nyolcvanas években egy család be is perelte az intézményt.

Sikerei sem hatották meg az apját

A fiú 17 éves koráig maradt itt, és az apját még az sem hatotta meg, hogy szép sikereket ért el a paralompián síelésben, kerékpározásban, futásban és tekézésben.

Danielt most egy idős házaspár ápolja. "Daniel a családunk tagja. Nagyon aktív, boldog életet él, olyan emberek veszik körül, akik szeretik" - mondta róla a nővére.

Kiderült, hogy Miller a barátainak sem nagyon beszélt a fiúról, és szinte soha nem látogatta az otthonban, ahova pedig a felesége minden héten elutazott.

Daniel miatt alaposan át kell értékelni Miller életművét - erről már meg is indult a vita az interneten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×