eur:
394.55
usd:
354.3
bux:
72575.89
2024. szeptember 18. szerda Diána

Diana hercegnő, ahogyan még sosem látta - most megnézheti!

Tíz évvel ezelőtt, 1997. augusztus 30-án éjszaka indult el végzetes útjára Diana hercegnő és akkori partnere, Dodi Fayed a párizsi Ritz Hotelből. A hercegnő halála megrázta az egész világot, azóta sem múlik el nap, hogy ne jelennének meg róla cikkek. De ki volt Diana Frances Spencer?

Diana Frances Spencer 1961. július elsején született. Miután szülei külön költöztek, majd elváltak, a Spencerek családi fészkében, a Northamptonshire-ben lévő Althorpban élt.

Diana a norfolki Riddlesworth Hall-ba járt iskolába, majd a kenti West Heath leányiskola növendéke lett. Finoman szólva sem volt eminens tanuló, nem sikerült letennie az alapvizsgákat, így tanulmányait Svájcban fejezte be.

Skót gyökerei miatt szülei válása azt is jelentette, hogy gyakran kellett utaznia a Northamptonshire-i családi otthon és Skócia között.

Megismerkedett a brit trónörökössel, majd ahogy kapcsolatuk kezdett elmélyülni, úgy nőtt a média érdeklődése is. Diana ekkoriban a Young England óvodában dolgozott részidős óvónőként.

<

Elkezdték üldözni a lesifotósok
(fotó: BBC) (képgaléria)

Károly walesi herceg és Diana Frances Spencer 1981. február 24.-én jelentették be eljegyzésüket. Az eljegyzési gyűrű 30 ezer fontba került, az ékszeren egy zafírt 14 gyémánt övezett.

Az esküvőn Dianát édesapja, Earl Spencer kísérte az oltárhoz. Az Emmanuels tervezte esküvői ruha uszálya 8 méter hosszú volt, elefántcsont taftból és antik csipkéből készült.

Diana és Károly 1981. július 29.-én házasodtak össze a londoni Szent

Pál katedrálisban. Az eseményt közel egymilliárdan követték a televízióban, a helyszínen 3500 szerencsés meghívott lehetett tanúja, amint a pár megesküszik.

A pár a Royal Yacht Britannián töltötte a nászutat, melynek során egy 12 napos hajóút keretében átszelték a Földközi-tengert Egyiptomig. A nászút további részét a balmorali királyi kastélyban töltötték.

Nem sokat kellett várni a trónörökös megszületésére sem. William Arthur Philip Louis herceg 1982. június 21.-én látta meg a napvilágot. Vilmos herceg a trónöröklési sorrendben - édesapja után - a második.

Valamivel több mint két évvel később megszületett Vilmos öccse is. Henry Charles Albert David 1984. szeptember 15.-én született, így alig 12 éves volt, amikor édesanyja az autóbalesetben elhunyt.

Címlapról ajánljuk
Zárják a 2-es utat, Sződliget polgármestere a katasztrófaturistáknak is üzent

Zárják a 2-es utat, Sződliget polgármestere a katasztrófaturistáknak is üzent

A Pest vármegyei nagyközségnél szombatra várják a Duna tetőzését, a nagymarosi vízmérce alapján 698 centiméteren. Juhász Béla polgármester az InfoRádióban elmondta: a külterületen található szociális otthonnál ötven katona erősíti meg a nyúlgátat. Ha adott esetben ki kellene üríteni az épületet, akkor a lakókat az általános iskola tornatermében helyezik el.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
×
×
×
×