eur:
394.32
usd:
354
bux:
72730.78
2024. szeptember 18. szerda Diána

Újra nyomoznak: újságírók vették észre a rendőrségi bakit

Nagy-Britanniában ismét elővették a halálra éheztetett és kínzott Kevin Davis ügyét. Egy újság ugyanis kiderítette, hogy az ügy három vádlottján kívül egy negyedik ember is részese volt a bűncselekménynek.

Az alkalmi munkákból élő Kevin Davies édesapja halálát követően, tavaly május végén tűnt el Breamből. Ismerősei és a környékbeliek azt hitték, hogy elhagyta a városkát, mivel ott nem volt kire támaszkodnia.

A 29 éves epilepsziás férfi egy barátjához, David Lehane-hez költözött, ám nem gondolta volna, hogy valódi pokol vár rá.

Kevin Davies ugyanis véletlenül összetörte David Lehane barátnőjének, Amanda Baggusnak az autóját, és ekkor a pár úgy döntött, megbüntetik a férfit.

Lehane és barátnője egy fészerbe zárta a 29 éves férfit, éheztették, naponta bántalmazták, és csak akkor engedték ki, amikor a ház körüli munkákat végeztették vele.

A párhoz később odaköltözött egy barátjuk, Scott Andrews, aki szintén bekapcsolódott a brutalitásokba.

A kegyetlen bánásmódról senki nem sejtett semmit, ugyanis erőszakkal rávették a férfit arra, mondja azt édesanyjának a telefonba, hogy kiválóan érzi magát.

A fogva tartók egy videofelvételt is készítettek túszukról, amelyen Daviesnek szintén ki kell mondania, hogy jól bánnak vele.

A férfi végül négy hónap után tavaly szeptemberben belehalt az éheztetésbe és a bántalmazásba.

A holttestet a konyhában találták meg a rendőrök, de az áldozat vérére a lakás szinte valamennyi pontján rábukkantak.

A házban megtaláltak a 26 éves Amanda Baggus naplóját, amelyben részletesen leírja, milyen brutálisan bántalmazták Kevin Daviest.

Az esetet most azért kezdik újra vizsgálni, mert egy újság munkatársai a hírhedt videót figyelve észrevették, hogy a három bántalmazón és az áldozaton kívül egy ötödik ember is szerepel a felvételen.

A felvételen hallani, ahogy egy hang azt mondja: "Megöllek, ha az én vagy a társaim nevét elárulod!"

Nem gyilkosok, csak jogellenes fogva tartók

Lehane és Baggus jogellenes fogva tartás és erőszak miatt tíz-tíz év börtönbüntetést kapott, míg Andrewst kilenc évre ítélték a bristoli bíróságon.

A gyilkosság vádja alól azonban felmentették a három fogva tartót, ugyanis nem sikerült bebizonyítani, hogy nem az epilepszia okozta a 29 éves férfi halálát.

A per során a három vádlott egymást okolta a brutális tettért, és mindannyian azt mondták, csak a többiek hatására vettek részt a kegyetlenkedésben.

Az áldozat édesanyja feldúltan beszélt az ítélethirdetést követően. "Nem tudom elhinni, hogy lehet valaki ilyen kegyetlen. Ezek nem is emberek."

Címlapról ajánljuk
Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

A Dunakanyar több településén, Budapesten pedig a Római-parton és a Margit-szigeten megfeszített munkával készülnek a dunai árhullám hétvégi tetőzésére. Az egyik III. kerületi civil szervezet árvízvédelmi védmű megépítését követeli a Fővárosi Önkormányzattól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×