eur:
389.35
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dráma Portugáliában: az eltűnt kislány szüleit gyanúsítja a rendőrség

Portugáliában nem csillapodnak a kedélyek az eltűnt brit kislány ügyében: egy lap - rendőrségi forrásokra hivatkozva - azt írta, hogy a hatóság szerint saját szülei végeztek véletlenül Madeleine McCann-nel.

Az írás - nem csoda - felbőszítette az apát. Gerry McCann dühösen utasította vissza a lap állításait, miszerint a szülők túladagolták a négyéves kislánynak adott altatót.

A Tal & Qual című lap rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte ezeket az információkat. A cikk szerint Gerry McCann akár ötéves börtönbüntetéssel is szembenézhet.

Az apa az írást abszurd spekulációnak, ostobaságnak, hihetetlenül bántónak és hazugnak nevezte.

A Rendőrség szerint a szülők gyilkolták meg Maddie-t című írás szerzője, Catarina Vaz Guerreio azt mondta, hogy nem leplezheti le forrását.

Tökéletesen megbízom abban, hogy az információk, amelyeket tőle kaptam, igazak - jelentette ki.

Ez nem az én véleményem. Hinni akarom, hogy ez valami tévedés, és a szülők ártatlanok - fűzte hozzá.

A hét közepén a portugál rendőrök jelezték, már nem hisznek abban, hogy a kislány még életben van.

Feltételezésük szerint Madeleine McCann nem gyilkosság áldozata lett, hanem valamilyen más okból halt meg május 3-án este a szülei által bérelt portugáliai apartmanban.

A portugál nyomozók nem fejtették ki, mit is értenek pontosan azalatt, hogy a kislány halálát "véletlen" események okozták, bejelentésük azonban teret enged azoknak a találgatásoknak, amelyek szerint Madeleine haláláról szülei vagy azok barátai is tudnak.

"Biztosak abban, hogy Madeleine nem él, és abban is, hogy a kislány az apartmanban halt meg" - ecsetelte egy forrás a nyomozást vezető rendőrök elképzeléseit.

"Az egyetlen, amiben nem biztosak, az az, hogy a kislányt meggyilkolták vagy véletlen baleset áldozata lett. Pillanatnyilag úgy vélik, hogy tragikus balesetben hunyt el" - tette hozzá.

A portugál rendőrség szintén a héten hozta nyilvánosságra a végzetes estén történtek eddig feltárt részleteit. Ide kattintva elolvashatja, hogy mi történt május 3-án.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×