eur:
394.58
usd:
354.65
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Megúszta a börtönt a feleségverő orvos

Mindössze megrovást kapott egy angol orvos, aki súlyosan bántalmazta a feleségét, miután összeszólalkoztak egy új autó megvétele miatt.

A 37 éves aneszteziológus konzulens a földre lökte, majd legkevesebb 24-szer megütötte és megrúgta hitvesét; később azt állította, hogy "vörös köd" ereszkedett az agyára, amikor ezt tette.

A súlyos bántalmazás ellenére a Norwich-ben élő Stuart Brown szabadon távozhatott a bíróságról, mindössze 500 font (mintegy 190 ezer forint) kártérítést kell fizetnie a feleségének.

A bíró szerint a férfi makulátlan múltja és jó jelleme miatt nem indokolt a börtönbüntetés.

Az egyik nőszervezet tiltakozott az ítélet ellen, felidézve egy hasonló, hétfői verdiktet, amely szerint egy üzemszervezési szakértőnek mindössze kétezer fontot (mintegy 760 ezer forint) kell fizetnie, amiért vasalóval szándékosan megégette a feleségét, mert nem vasalta ki az ingét.

A szervezet szóvivője szerint ezek a sokkoló ítéletek mutatják, hogy a partnerüknek nagy fizikai és lelki gyötrelmet okozó férfiak szinte büntetés nélkül megúszhatják tettüket.

Stuart Brown ugyanakkor valószínűleg nemcsak 500 fontot és hét éve elvett feleségét veszíti el, hanem a norwich-i egyetemi kórházban lévő állását is, az évi mintegy 100 ezer fontos (38 millió forint) fizetéssel együtt.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×