eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egy pornóvideó miatt oda a filmipar

Betiltanák a filmkészítést Nigéria egyik északi államának vezetői, miután az egyik filmszínésznőről készült nyolcperces pornóvideó botrányt kavart.

Nigéria túlnyomórészt muzulmánok lakta Kano államában egyéves filmgyártási tilalmat vezetne be, hogy megtisztítsa az iparágat.

Azért fontolgatják a tiltást, mert az egyik helybeli színésznőről egy mobiltelefonnal házi pornóvideó készült, a felvételek azonban - amelyeken a nő és párja meztelenül is látható - nyilvánosságra kerültek, és felháborodást keltett a konzervatív muzulmánok körében. A színésznő azóta elbujdosott.

Az állam filmgyártóinak szövetsége kizárta 17 tagját, mert azt feltételezték róluk, hogy olyan "erkölcstelen dolgokhoz van közük, mint részegeskedést vagy paráználkodás".

Az illetékes szervezet szerint ez azonban nem elég ahhoz, hogy az iparág megtisztuljon, ezért javasolja a tiltást.

Nigéria angol nyelvű filmipara - Nollywood - az ország déli, főleg katolikusok lakta területén működik, kevésbé konzervatív környezetben.

Kano azonban egyike annak a 12 északi államnak, amely 2000 táján bevezette az iszlám törvényeket, ez a lépés pedig heves villongásokat váltott ki a környéken lakó katolikus kisebbség és muzulmán többség között. Azóta több ezren haltak meg az összecsapásokban.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×