eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

Vandálnak nézték a horror királyát

Majdnem pórul járt Stephen King, amikor nem bírt ellenállni a kísértésnek, és dedikálni kezdte a könyveit egy ausztráliai könyvesboltban.

Az egyik vevő kétségbeesve rohant a bolt vezetőjéhez, hogy valaki összefirkálja a könyveket. Szerencsére Bev Ellis azonnal felismerte a "vandálban" a világ egyik legsikeresebb íróját, így Stephen King megúszta a letartóztatást.

Az író véletlenül tévedt be az üzletbe, és mielőtt távozott volna, dedikálta legújabb könyvének, a Lisey's Story-nak néhány példányát. A boldog tulajdonos nem győzött neki hálálkodni, hiszen a könyvek értéke így jelentősen megnőtt.

Bár a hét dedikált kötetből az egyiket valaki azonnal megvette, hat megmaradt; ezeket a bolt tulajdonosa jótékonysági árverésre fogja felajánlani.

Bev Ellis szerint egyébként nem a horror királya az egyetlen, aki alkalmanként kérés nélkül is dedikálja a könyveit. "Egy csomó író csinálja ezt. Bejönnek a boltba, és megnézik, tartok-e a könyvükből. Ha igen, akkor gyakran dedikálják a polcon lévő példányokat. Ha nem, akkor kérdőre vonnak - ez elég ciki szokott lenni" - vallotta be.

Stephen King egyébként magánlátogatáson tartózkodik Ausztráliában. "Amikor kiderült, mi történt, az ausztráliai kiadója felhívott, és elárulta, hogy még ő sem tudta, hogy King az országban van" - mesélte a Northern Territory News című lapnak Bev Ellis.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×