eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Diana fiainál is gazdagabb lett a lottónyertes

"Istenem" - sikoltotta brit Angela Cunningham, amikor rájött, hogy az övé minden idők legnagyobb lottónyereménye. A glasgow-i postai adminisztrátor több mint 13,3 milliárd forintnak megfelelő összeget kap.

A negyvenéves anyuka csak hétfőn, három nappal a EuroMillion lottó számainak kihúzása után nézte meg a szelvényét. Arca falfehér lett, amikor rájött, hogy minden bizonnyal az övé a 35,4 millió fontos főnyeremény.

"Újra és újra azt sikoltotta: 'ó, istenem', az emberek pedig minden alkalommal éljenzésben törtek ki" - mondta a nő egyik kollégája.

A nő felhívta a lottó szervezőjét, ahonnan hamarosan azt a választ kapta: igen, ő a szerencsés.

"Nem hiszem, hogy bármelyikünk sokat aludt volna aznap este. Elképesztő arra gondolni, hogy az egyik kollégánk felveszi a telefont, aztán kisétál 35 millióval" - mondta egy másik munkatárs.

Angela Cunningham, aki a glasgow-i postaközpontban dolgozik, fiával lakik egy egykori önkormányzati lakásban East Kilbride-ben. Férjével, Gerryvel ugyan már nem külön éltek, de el még nem váltak.

A férfi azt remélte, hogy hozzájuthat a pénz egy jelentős részéhez, egy jogi szakértő szerint azonban erre nem jogosult, így legfeljebb pereskedhet. A skót törvények szerint ugyanis csak azokat a vagyontárgyakat és azt az összeget kell fele-fele arányban megosztani a házaspár két tagjának, amit a különválásuk előtt közösen szereztek.

Gazdagabb, mint Diana fiai

Nyereményével a negyvenéves anyuka Nagy-Britannia igazán gazdagjai közé emelkedett. A néhai Diana walesi hercegnő két fia, Harry és Vilmos például Angela Cunningham mögé szorul a maga 34 milliójával, de így járt a labdarúgó Wayne Rooney (30 millió) és Rio Ferdinand (25 millió) is, akárcsak a Karib-tenger kalózai sztárja, Keira Knightley (14 millió).

Amikor ekkora összeget nyer valaki, magától értetődik a kérdés: vajon mit vesz majd belőle? Nos, ha Angela Cunninhamnek úgy tetszik, vagyonából beszerezhet 298 darab Bentley Continental GT luxusautót, 5 darab Lear 60XR típusú repülőgépet vagy akár 21 darab Sunseeker Predator jachtot.

Ekkora összegből megvásárolhatja a Machester United labdarúgója, Carlos Tevez játékjogát, vagy kettőt a Virgin-szigetek még nem értékesített darabjai közül, vagy 19 millióért elruccanhat a nemzetközi űrállomásra, ha úgy tartja kedve.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×