eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kánikula Japánban: 40 fok, három halott

Folytatódott a hőhullám szerdán Japánban, az idei nyáron először érte el vagy közelítette meg a hőmérők higanyszála a 40 Celsius fokot, mintegy negyven helyen mértek rekordhőmérsékletet, és 48 óra alatt legkevesebb három halottja volt a kánikulának.

Két idős személy halt meg a nagy hőségtől szerdán - adta hírül az NHK televízió. Egy nyolcvanéves nőt még kedden érte a halál Tokió környéki otthonában, szintén a kánikula miatt. Legkevesebb 521 személyt kellett a rendkívüli meleg miatt orvosi kezelésben részesíteni.

Tokió északi részén, egy vasútvonalon több órára leállították a forgalmat, mert a sínek túlforrósodtak.

A szerdai nap rekordhőmérsékletét (40,2 fok) az ország középső részén, a Gunma kormányzóságbeli Tatebajasiban mérték. A szigetország abszolút melegrekordját 1933 júliusában jegyezték föl, akkor 40,8 Celsius fokot mutattak a hőmérők az elszigetelt Jamagata kormányzóságban, Tokiótól 300 kilométerrel északra.

A hőhullám, amelyet egy magas nyomású légköri képződmény okoz a Csendes-óceán északnyugati térségében, még legalább csütörtökig tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×