eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

George Clooney: "Mindannyian szenvedni fogunk"

Nem akar parkolót olaszországi háza elé George Clooney. A színész aláírt egy petíciót is, amelyben a városka lakóinak jó részével együtt az építkezés ellen tiltakozik.

Hiába vásárolt a nyüzsgő Hollywoodtól távol házat George Clonney, mindenhová követik. A színész az ellen tiltakozik, hogy a Comói-tó partján álló villája elé egy hatalmas parkolót építsenek.

A lagliói városvezetés éppen a sztár háza előtt jelölte ki a parkoló helyét, amelyre azért van szükség, mert egyre több turista érkezik a településre.

Azt a kis öblöt is be akarja építtetni a hivatal, amely szintén közvetlenül a színész háza mellett található. Ide úszó pontonhidat terveznek. Azt a kis vízparti szakaszt pedig, amit Clooney hiába próbált két éve megvásárolni, leköveznék, hogy egy új terecskét alakítsanak ki; ez vezetne a hídhoz.

A polgármester szerint ez az egyetlen módja, hogy a 900 lelkes városka megfelelően tudja kiszolgálni a turistákat, a színész azonban - aki egy évben 3-5 hónapon át lakik a tóparti villában - úgy gondolja, hogy a tömeg miatta jön éppen ide.

"Nem akarom, hogy a jelenlétem zavaró legyen az itt élők számára. Mindannyian szenvedni fogunk, ha megvalósulnak az új tervek" - mondta a Corriere della Sera című lapnak a sztár.

A színész hozzátette: eladhatná a házat és kereshetne egy másik "búvóhelyet", de imádja a városkát, és meg van győződve arról, hogy a helybeliek nagy része is ellenzi a terveket, amelyek a gyönyörű vidéket is elcsúnyítaná.

George Clooney annyira elszánt, hogy gyűlést is szervezett az elképzelés ellen tiltakozó civil szervezet tagjainak, és aláírta azt a petíciót is, amellyel a tervek ellen tüntetnek.

A sztár 2001-ben vette meg a Comói-tó partján álló Villa Oleandrát, később pedig az azzal szomszédos Villa Margheritát is megszerezte. A város vezetése engedélyezte számára, hogy átalakítsa a házakat, majd tiszteletbeli polgárrá is választotta.

Akkor Clooney levelet is írt szomszédainak: elnézést kért azért, ha jelenléte esetleg kényelmetlenséget okoz a helybelieknek, ugyanakkor megköszönte, hogy befogadták. Az aláírás csak ennyi volt: George.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×