eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Újabb sokkoló titkok Diana hercegnő életéről

Tíz évvel tragikus halála után Diana hercegnő neve még mindig hatalmas vonzerőt jelent. A napokban jelenik meg egy újabb könyv az 1997-ben, egy párizsi autóbalesetben elhunyt hercegnőről, amely sokak szerint minden idők legbotrányosabb támadását intézi a Diana-mítosz ellen.

A napokban újabb könyv jelenik meg Diana hercegnőről, melynek szerzője, az újságíró Tina Brown - gyakorlatilag lerombolva a tragikus sorsú asszonyról kialakított képet - "rosszindulatú, manipulatív, a médiát kihasználó neurotikusnak" írja le őt, aki a hatalom és a pénz alapján választja ki mindenkori partnereit.

Az InfoRádió korábban megírta, hogy az egyébként magával a hercegnővel is baráti kapcsolatot ápoló Tina Brown 250 interjút készített a Diana környezetéhez tartozó emberekkel, akik közül sokan még soha nem szólaltak meg élete és halála ügyében. Részletekért kattintson ide!

A fő cél: férjet fogni

A könyvben az újságíró felidézi egy 1997-es baráti beszélgetését Dianával, melyben a hercegnő azt mondta neki: azt tervezi, hogy végleg az Egyesült Államokba költözik. Diana azt is bevallotta: retteg attól, hogy az apjukat és a nagyszüleiket meglátogató gyermekei nélkül töltse az augusztust.

Tina Brown azt állítja: a hercegnő vagy csak önmagát áltatta, vagy szánt szándékkal hazudott, hiszen ekkor már többé-kevésbé nyíltan egy új, gazdag férjet próbált fogni magának.

"1997 augusztusában Diana megpróbálta a hercegnőként élvezett helyzetet ugyanannak az életformának egy szupersztár verziójával felcserélni. Amit valójában keresett, az egy pasas volt hatalmas saját repülőgéppel" - írja Tina Brown.A könyv azt állítja: élete utolsó nyarát azért töltötte Dodi Fayeddel, mert a multimilliomos vállalkozó gáláns ajándékokkal halmozta el, ráadásul apja, Mohammed Fayed yachtja, a Jonikal minden elképzelhető földi kényelemmel fel volt szerelve.

A hercegnő egy közeli barátja, a műgyűjtő Lord Palumbo ehhez még annyit tesz hozzá, hogy Dianát szórakoztatta a tudat, hogy a királyi családot bosszanthatja azzal, ha bikiniben mutatkozik egy egyiptomi származású playboy társaságában. "Amennyire csak lehetett, fel akarta idegesíteni a Balmoral kastélyban élőket" - teszi hozzá Lord Palumbo.

Bár szavakban nagyon nehezen viselte távollétét a fiaitól, ugyanakkor azzal nem törődött, hogy miként reagálnak a róla megjelenő képekre. Tina Brown felidéz egy beszélgetést, melyen Vilmos számon kérte Dianától a fényképeket.

Nem csak használta, gyártotta is

Ezalatt Dodi Fayed háta mögött Diana megpróbálta becserkészni Teddy Forstmannt, akinek nemcsak volt saját repülőgépe, egyenesen övé volt az a vállalat, amely gyártotta ezeket a Gulfstreameket.

Az amerikai üzletember 57 éves volt, amikor először találkozott Dianával. A könyvben elmeséli: miként küldözgetett virágot heti rendszerességgel három éven át a hercegnőnek, ugyanakkor tagadja, hogy bármilyen szexuális kapcsolat lett volna közöttük.

Tartalékban a dúsgazdag hongkongi

"Olyan boldogtalan volt. Diana egyértelműen akart egy férfit az életébe. Volt egy olyan elképzelése, hogy házasodjunk össze, aztán induljak az amerikai elnökválasztáson, így ő First Lady lehetne" - nyilatkozza a könyvben Teddy Forstmann.

A könyvben az is olvasható, hogy Diana legkevesebb még egy dúsgazdag vállalkozót is tartalékolt, az 58 éves hongkongi Gulu Lalvanit. A férfi egyik barátja azt állítja, hogy a hercegnő - dacára a Teddy Forstmannel folytatott kapcsolatának - azt tervezte: Londonban találkozik Lalvanival.Dianát általában úgy írták le, mint szülei válása miatt megviselt ártatlan áldozatot. A könyv most azt állítja, hogy a hercegnő sokkal inkább jól képzett és néha undok cselszövő volt már kora gyermekkora óta.

Fiatalon abban élte ki frusztrációit, hogy állandóan terrorizálta a dadáit és állandó romantikus álmokba temetkezett. Utóbbiak egyik állandó főszereplője Károly herceg volt, akit onnan ismert, hogy a trónörökös korábban találkozgatott nővérével, Sarah-val.

Dianát Károly nem emberként, hanem Nagy-Britannia jövendő királyaként ragadta meg. Annak ellenére, hogy más férfiakkal is járt, feltett szándéka volt, hogy tisztán őrzi meg magát Károlynak, "álmai hercegének".

Bosszú a hűtlen férjen?

Ami a trónörököst illeti, általános a vélekedés, hogy jelenlegi felesége, Camilla Parker Bowles számára ő volt élete szerelme. Ez egyáltalán nem igaz - írja Tina Brown, azt állítva, hogy a nő mindig is első férjét, Andrew-t szerette.

A nő hat éven át üldözte a katonatisztet, mire sikerült megszereznie magának. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért ment bele korábbi viszonya felújításába Károllyal 1983-ban?

Az újságíró megoldása Andrew Parker Bowles hűtlenségében rejlik, ugyanis Tina Brown szerint az asszony így akarta figyelmeztetni hűtlenkedő férjét (amellett, hogy természetesen imponált neki az is, hogy a walesi herceg nála keres vigasztalást).

Két nő között élt tehát ebben az időszakban Károly, aki a könyv szerint szeretetre éhezett. II. Erzsébetet ugyanis gyakran jellemzik úgy, mint aki annyira kötelességtudó, hogy képtelen kimutatni az érzelmeit.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×