eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Tölténnyel a szívben élt negyven éven át

Csaknem negyven évet élt egy lövedékkel a szívében egy vietnámi férfi, akit még a vietnámi háború alatt sebesítettek meg amerikai katonák.

A hatvanéves Le Dinh Hung szervezetéből pénteken háromórás operációval távolították el a lövedéket az orvosok a hanoi kórházban.

"Ez a legfurább eset, amit valaha láttam. Egy ember egy tölténnyel a szívében általában azonnal meghal" - mondta a beavatkozást végző orvos, Nguyen Sunh Hien.

Az idős férfi állítólag gyorsan gyógyul, és azt mondja, sokkal jobban érzi magát: nem gyötri már annyira a fájdalom a mellkasában.

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy túléltem. Az emberek hisznek a végzetben, én is hiszek" - mondta Le Dinh Hung.

A vietnámi férfit az 1968-as Kvang Tri tartománybeli csatában lőtték meg, közel ahhoz az egykori demilitarizált zónához, amely elválasztotta Észak- és Dél-Vietnámot.

Egy évvel meglövése után az orvosok megpróbálták eltávolítani a lőszert az idős férfi szívéből, az operáció azonban nem sikerült.

A mostani műtét alkalmával a sebész megállapította: a lövedék átment a férfi gyomrán, roncsolta a szívbillentyűket, és a szív hátsó részében állt meg.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×