eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Országos botrány a filmsztár csókja miatt

Hatalmas tiltakozást váltott ki az a csók, amelyet Richard Gere adott Shilpa Shettynek egy AIDS-betegséggel foglalkozó indiai rendezvényen.

A buddhizmusra áttért amerikai filmsztár átölelte az indiai színésznőt, és többször is megcsókolta a kezét és az arcát a színpadon.

A tiltakozók azzal érvelnek, hogy Gere megsértette az indiai kultúrát a csókokkal, ugyanis az ázsiai országban a szexualitás és az érzelmek nyilvános ábrázolás tabunak számít.

Hindu szervezetek elégették a filmsztárt ábrázoló bábut Mumbai  (Bombay) utcáin, és azt követelték, hogy haladéktalanul távozzon az országból. A tiltakozásból kijutott az amúgy népszerűségnek örvendő színésznőnek is.

Az indiai színésznő szerint az eset nem volt nagyon obszcén. "Ez nem egy olyan nagy ügy, hogy ennyire hevesen kellene rá reagálni" - mondta Shilpa Shetty. Hozzátette: inkább az AIDS-kérdésével kellene foglalkozni, de ez az eset csak eltereli a figyelmet valódi céljukról.

A csókot ábrázoló képeket szinte az összes indiai televízió levetítette, és a lapok is címlapon hozták.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×