eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A részeg férfi felhajtott szoknyával feküdt az árokban

Egyre több lengyel szeretne megszabadulni a szoknyás skótoktól, vagy legalábbis gátat vetni annak a zavaró szokásnak, hogy a részeg brit turisták kiltjeiket emelgetve mutogatják magukat.

"Már a sarokig sem mehetünk el úgy, hogy ne lássunk egy skótot, amint azt mutogatja, hogy mi van a kiltje alatt, miközben a barátai fotózzák" - mondta Agnieska Gaspar.

"Egyik nap láttam egyet az árokban, a szoknyája csak a derekát takarta. Részeg volt, az idő pedig fogvacogtatóan hideg. csodálkoznék, ha nem szerzett volna néhány fagyási sérülést" - tette hozzá a krakkói lány.

Lengyelország az utóbbi időben kedvelt úti célja lett a brit turistáknak, főleg az olcsó sör miatt.

A nagyobb lengyel városok vezetőihez már többször is érkezett panasz a részeg britekre, akik gyakran kanbulikra érkeznek az országba, de a kiltemelgetős skótok új dimenziót adtak a kérdésnek.

A vroclaviak már ott tartottak, hogy meg akarták tiltatni a szoknyaviselést, persze csak a férfiaknak, a helyi rendőrség azonban közölte: ilyen nem tehetnek.

A rendőrök azonban ígéretet tettek arra, hogy rajta tartják a szemüket a skótokon.

"A rendőrség azt mondta, nem tilthatjuk be a kilt viselését a városban, mert az egy elfogadott viselet, nincs benne semmi zavaró. Azért foglalkozunk a kérdéssel, mert sokan panaszkodtak, hogy zavarja őket a skótok magamutogatása, és szerintünk sem illő az ilyen viselkedés a városunkban" - mondta az egyik városatya.

"Miért akarnánk látni, mit hordanak a skótok a kiltjük alatt?" - tette fel a kérdést.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×