eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A fénykép mentette meg a kislány életét

Sikerült megmenteni annek a brit kislánynak az életét, akinek a szemében lévő daganatot a fényképét nézegetve fedezte fel édesanyja.

Az anya már korábban is elgondolkodott azon, hogy néhány hónapos lánya szemével valami probléma lehet. Beszélt a gyermeket látogató védőnővel, ő azonban azt mondta, hogy a gyermek szeme még fejlődik, és semmi probléma nincs vele.

Lisa Butler azonban továbbra sem volt nyugodt, sőt, egy fotót nézegetve egy furcsa fehér fényt fedezett fel Grace egyik szemében. Párja, aki optikus, szintén úgy vélte, hogy nincs minden rendben a gyermek szemével.

Ezért felkerestek egy klinikát, ahol időpontot kértek gyermeknek egy szemvizsgálatra. Mielőtt azonban erre sor került volna, elvitte Grace-t egy háziorvoshoz, mert a gyermek megfázott. A szem rendellenessége az orvosnak is feltűnt, ezért beutalta a kislányt egy specialistához.

Később kiderült: a kislány szemében daganat van. Ez egy olyan ritka betegség, amely kisgyermekeket támad meg. A specialista szerint a kislánynak jó esélye volt a túlélésre, a daganat azonban olyan nagy volt, hogy a beteg szemét már nem lehetett megmenteni.

Grace-t megműtötték. Bár egyik szemére nem lát, azt sikerült megakadályozni, hogy a daganat átterjedjen a másikra.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×