INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Egyre többen viszik magukkal a sírba mobiltelefonjukat

Infostart / InfoRádió
Világszerte egyre több ember utolsó kívánságában szerepel, hogy mobiltelefonjával együtt temessék el. Van, aki egyenesen azt kéri: mobilját vele együtt hamvasszák el.

Az egyre népszerűbb trend Dél-Afrikából indult el, ahol eredetileg azért kérték sokan, hogy telefonjukat is tegyék be a koporsóba, hogy legyen mivel értesíteni a külvilágot, ha esetleg bűbáj áldozatává válnak és mély álomban, élve temetik el őket.

Vol, akit tartalék akkumulátorral temettek el - mesélte Martin Raymond, a nemzetközi trendeket kutató The Future Laboratory nevű intézet vezetője.

A divat azonban mára megfertőzte Írországot, Ausztráliát, Csádot, Ghánát és az Egyesült Államokat is.

A nyugati világban gyakran a gazdaság jelképeként, drága ruhákkal, ékszerekkel együtt kerül a mobiltelefon is a koporsóba.

Csádban és Ghánában egyszerűen a mobiltelefon is bekerült azok közé a tárgyak közé, amelyet ezért temetnek el a halottal együtt, mert hasznosak lehetnek a túlvilági életben.

Az Egyesült Államokban olyan esetekkel is találkoztak, ahol a temetkezési vállalat tudtán kívül a hamvasztásra váró elhunytak zsebében benne hagyták mobiljukat.

Ez a jelenség akkor tűnt fel, amikor egyre másra észleltek kisebb robbanásokat a hamvasztáskor.

A mobilok akkuja ugyanis magas hőmérséklet hatására felrobban. Így sok temetkezési cég inkább a hamvak mellett egy külön dobozban temeti a telefont egykori gazdája mellé.

A címlapról ajánljuk