eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma

A tetoválás már az amerikai hadseregben sem akadály

A feltűnő helyen lévő tetoválás korábban tabu volt az amerikai hadseregben. Katonának azonban olyan kevesen jelentkeznek, hogy lazítottak a szabályokon: ezentúl jelentkezhetnek azok is, akiknek a nyakán, vagy a kezén tetoválás van. Az arc továbbra is tiltott terület, kivéve a nőknél, ha ízléses kozmetikai tetoválásról van szó.

Az amerikai hadseregbe mostantól felvesznek olyanokat is, akik feltűnő helyen hordják tetoválásukat. Persze, csak akkor, ha nem szélsőséges, illetlen, szexista, vagy rasszista a rajz, illetve ha nem bandajelképről van szó.

A tetoválásukat a fejükön - az arcon, vagy a nyak elülső részén - hordó fiatalokat továbbra is kizárja sorai közül az amerikai hadsereg. Az egyetlen kivételt ez alól a nők kozmetikai tetoválása, az is csak akkor, ha ízléses és visszafogott.

Az amerikai fiatalok körében az elmúlt években egyre divatosabb lett a hagyományos és a kozmetikai tetoválás. A Pentagon a szabályok fellazítását ezzel indokolta.

"A hadsereg Amerika. Mi Amerika fiai és lányai vagyunk, és Amerika fiai és lányai tetoválják magukat" - fogalmazott Bryan Hilferty alezredes.

Az amerikai katonaság tavaly 80 ezer újonc toborzását tűzte ki célul, de csupán 73 ezer fiatal lépett be a hadseregbe. Katonai illetékesek elismerik: a jelentkezési kedv csökkenését részben az iraki konfliktus okozza.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×