eur:
395.1
usd:
371.57
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Hatmillió forint sellőkért

Egy zimbabwei álgyógyító 30 ezer dollárt, vagyis több mint 6 millió forintot csalt ki egy üzletasszonytól azért, hogy sellőket béreljen ellopott kocsija megtalálására. A pénz állítólag arra kellett, hogy a sellőket Nagy-Britanniából Zimbabwébe hozza, és ott elszállásolja.

A pénz azonban nem csak a sellőkre kellett. Az álgyógyító állítólag ebből vett volna egy bikát, amelynek nemi szerve szintén segített volnaelőkeríteni  az üzletasszony luxuskocsiját.

Edina Chizema mobiltelefonra is kért pénzt, amire azért volt szükség, hogy kapcsolatba tudjon lépni a sellőkkel. Az autólopáson túl pedig a becsapott nő személyes problémáira is ajánlott megoldást a csaló.

Zimbabwében széles körben elterjedt az animizmusban való hit, vagyis az az ősi vallási elképzelés, amely szerint minden élőlényben, élettelen tárgyban lélek - vagy szellem - lakozhat.

A hagyományos gyógymódokat használó gyógyítóknak nemzeti szövetségük is van, a bíróság azonban megállapította, hogy Edina Chizemát soha nem regisztrálták.

Az álgyógyító tagadta a csalás vádját, a bíróság azonban bűnösnek találta. Arról, hogy mi lesz a büntetése, később döntenek.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Ismét felütötte a fejét a madárinfluenza

Ismét felütötte a fejét a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×