INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

Hatmillió forint sellőkért

Infostart

Egy zimbabwei álgyógyító 30 ezer dollárt, vagyis több mint 6 millió forintot csalt ki egy üzletasszonytól azért, hogy sellőket béreljen ellopott kocsija megtalálására. A pénz állítólag arra kellett, hogy a sellőket Nagy-Britanniából Zimbabwébe hozza, és ott elszállásolja.

A pénz azonban nem csak a sellőkre kellett. Az álgyógyító állítólag ebből vett volna egy bikát, amelynek nemi szerve szintén segített volnaelőkeríteni  az üzletasszony luxuskocsiját.

Edina Chizema mobiltelefonra is kért pénzt, amire azért volt szükség, hogy kapcsolatba tudjon lépni a sellőkkel. Az autólopáson túl pedig a becsapott nő személyes problémáira is ajánlott megoldást a csaló.

Zimbabwében széles körben elterjedt az animizmusban való hit, vagyis az az ősi vallási elképzelés, amely szerint minden élőlényben, élettelen tárgyban lélek - vagy szellem - lakozhat.

A hagyományos gyógymódokat használó gyógyítóknak nemzeti szövetségük is van, a bíróság azonban megállapította, hogy Edina Chizemát soha nem regisztrálták.

Az álgyógyító tagadta a csalás vádját, a bíróság azonban bűnösnek találta. Arról, hogy mi lesz a büntetése, később döntenek.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018