eur:
393.71
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

George Bush, a zuhanó tárgy

Zuhanó tárgy - így írja le a brit rendőrség jelentése az amerikai elnököt, amikor George Bush megpróbált pedálozás közben integetni, és elvesztette irányítását biciklije felett. Ezzel meg is oldódott az a rejtély, hogy pontosan hogyan is ütközött össze az amerikai elnök egy rendőrtiszttel a tavalyi G8-as csúcson Gleneagles-ben.

A tavaly júliusi nagy-britanniai csúcstalálkozó helyszínét nagy erőkkel védték a globalizáció-ellenes tüntetőkkel szemben. George Bush a találkozó első napján éppen biciklizett, amikor egy csoport rendőrt meglátva integetésre emelte bal kezét és azt kiáltotta a rendőröknek: köszönjük, hogy itt vannak.

A meggondolatlan cselekedet - amint az a Scotland on Sunday című lap által megszerzett rendőrségi jelentésből kiderül - súlyos következményekkel járt. Az elnök ugyanis elvesztette egyensúlyát, és elesett biciklijével. Esés közben elütött egy rendőrt, majd 5 métert csúszott a földön.

George Bush több horzsolást, a szerencsétlenül járt rendőr, akitől az elnök telefonon kért bocsánatot, bokasérülést szenvedett, és 14 hétig nem dolgozhatott. Sérülésének oka a hivatalos jelentés szerint "mozgó/zuhanó tárgy által okozott ütés" volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×